perjantai 30. lokakuuta 2009

Taiteilijat: Juliana Harkki


Juliana Harkki valokuvaa erilaisia ihmisryhmiä. Hänen kuvissaan nousevat esiin tyylit ja ryhmien sisäiset tunnusmerkit. Harkin vähäeleiset kuvat voi nähdä dokumentteina ihmisen tarpeesta sopeutua. Yksilön rooli osana kokonaisuutta ja oman paikan etsiminen korostuvat. Juliana Harkin silmä on ymmärtäväinen, mutta ironinen. Hän saa valokuvillaan pohjoismaisesta lakonisuudesta yllättävän paljon irti.



Juliana Harkki osallistuu Maastoutumisia –näyttelyyn valokuvateoksellaan Perhe, joka keräsi 100 Coca Cola -pullon korkkia ja videoteoksella Puppets, jonka hän on toteuttanut yhdessä Liisa Jokisen kanssa.



Taiteilijat: Riitta Ikonen



Riitta Ikosen työskentely koostuu pukusuunnittelusta, performanssista ja valokuvauksesta. Malli, joka useimmiten on taiteilija itse, asettuu mielikuvituksellinen asu yllään erilaisiin ympäristöihin valokuvattavaksi. Prosessin lopputulokset, värikkäät valokuvateokset, paitsi houkuttelevat lähelleen leikkisyydellään, myös kommentoivat eri tavoin ympäristömme tilaa.



Maastoutumisia –näyttelyssä on esillä Riitta Ikosen teoksia muun muassa Me Again – sarjasta, joka keskittyy ilmastonmuutoksen vaikutusten kuvaamiseen, sekä Bird & Leaf –sarjasta, jonka lähtökohtana on taiteilijan sentimentaalinen kaipuu takaisin luontoon.

torstai 8. lokakuuta 2009
















seen in Amsterdam.

Homage to Ilari
















Source: Vice magazine